Energetske vrijednosti

Što znate o pojedinim namirnicama? Koja ishrana je zdrava?

Energetske vrijednosti

PostPostao/la Zmaja dana uto ruj 23, 2008 5:19 pm

Bok! Nova sam na forumu, i znam kako vam je svima koji ste registrirani:)
Uglavnom, nisam vjerovatno zrela kao neki ovdje,jer kontam da vas ima starijih. Meni je samo 17 godina,ali jako volim prehrambenu biotehnologiju i studirala bi je da mi ne treba matematika koju prezirem. Ali sta je tu je,bar za svoje potrebe trazim okolo sve sto zelim znati o hrani.
Vjerovatno vecina vas zna koje se ''lake'' a koje ''teske'' namirnice za nas zeludac. I ja sam pocela to otkrivat kad sam dosla do te mjere da nisam u nista vise mogla stat sa svojom velikom guzom. Cak sam u jednom periodu vagala hranu i racunala kalorije. Kome se to da,stvarno svaka cast,jer je to super stvar. Bit je u tome da je odlicno imat kartu sa energetskim vrijednostima na frizideru i one ''najlakse'' namirnice u njemu. Posto nemam svoj frizider,vec je obiteljski,ne mogu si to priustit pa uvijek ima necega od cega se lakse prejest. Zanima me kakvi su vasa iskustva sa kalorijama, lakom i teskom hranom, prejedanjem, i da li uopce pazite na energetsku vrijednost.
Zmaja

Re: Energetske vrijednosti

PostPostao/la mala7777 dana uto ruj 30, 2008 6:24 pm

ej , moze molba?s obzirom da si poprilicno vremena skupoljala podatke o hrani,te mogu zamolit da mi ih posaljes (LOULEN44@GMAIL.COM)? sve je dobrodoslo, dijete , energetske vrijednosti...ma sve...HVALA
mala7777

PostPostao/la Zmaja dana sri lis 01, 2008 5:03 pm

Cim stignem malo vise pisat posaljem ti. Ovih dana ofkors:)
Zmaja

Dodaci prehrani (multivitamini...)

PostPostao/la palačinka dana pet lis 03, 2008 12:18 pm

Ima li netko za preporučiti neke multivitaminske preparate (po mogućnosti sa više željeza). Svaki put kad krenem sa pojačanim sportskim aktivnostima, padne mi željezo i to tak jako da moram prestat se sportirati. :lol: Pa bih ovaj put to htjela spriječiti. Help. Zmajice? ili netko?
palačinka

Re: Dodaci prehrani (multivitamini...)

PostPostao/la Zmaja dana sub lis 04, 2008 10:19 am

palačinka je napisao/la:Ima li netko za preporučiti neke multivitaminske preparate (po mogućnosti sa više željeza). Svaki put kad krenem sa pojačanim sportskim aktivnostima, padne mi željezo i to tak jako da moram prestat se sportirati. :lol: Pa bih ovaj put to htjela spriječiti. Help. Zmajice? ili netko?

pa jednostavno pitaj doktora da ti da dodak zeljeza u obliku tableta. Ja nisam imala problema sa zeljezom,samo sam vitamine uzimala, ali ima i zeljeza u tabletama. A mozes i povecat namirnice sa zeljezom, poput cikle.
Zmaja

PostPostao/la palačinka dana ned lis 05, 2008 3:01 pm

Često kontroliram željezo kod doktorice i često je nisko, pa ga nadoknađujem tabletama-koje loše djeluju na probavu, pa poraste, a nakon mjesec dva opet padne i tako u nedogled. Sada sam baš popila turu Fe, pa ću sutra kupit multivitaminske tablete, pa ću vidit, možda se na taj način održim na plusu.
Cikla... da, imaš pravo, al to bi h trebala jest svakodnevno, a ponekad sam van kuće i pet dana za redom, a nezgodno mi je jest zdravo "na noge". Trebala bih svaki dan jest kuhano, na žlicu, a moj problem i je u tome što mi tempo diktira i suhu bezvitaminsku hranu. Joj joj ja. Baš sam palačinka.
palačinka

PostPostao/la bucka dana pon lis 13, 2008 11:33 am

Curke, evo i ja sam new entry sa svojih 170 i 66!!! Nije strasno, a prije par godina bilo je i gore. Puuuno gore. Cim smanjite papicu uzimajte vitamine i minerale. Oni ne mogu zamijeniti hranu, oni su dopuna prehrani i uzimaju se uz obrok da se bolje iskoriste. Ovih dana i ja krecem sa malo strozjim rezimom papice, imam li u vama suputnice i supatnice???
bucka

Re: Dodaci prehrani (multivitamini...)

PostPostao/la bucka dana pon lis 13, 2008 11:35 am

palačinka je napisao/la:Ima li netko za preporučiti neke multivitaminske preparate (po mogućnosti sa više željeza). Svaki put kad krenem sa pojačanim sportskim aktivnostima, padne mi željezo i to tak jako da moram prestat se sportirati. :lol: Pa bih ovaj put to htjela spriječiti. Help. Zmajice? ili netko?

Ja kao bivsa anemicarka odgovorno tvrdim da zeljezo treba uzimati u kombinaciji sa c vitaminom jer se bolje iskoristi.. a u hrani...cikla, spinat itd i sve to zalijes limunadom. nema greske!!
bucka

PostPostao/la bucka dana pon lis 13, 2008 12:07 pm

mala7777 je napisao/la:ej , moze molba?s obzirom da si poprilicno vremena skupoljala podatke o hrani,te mogu zamolit da mi ih posaljes (LOULEN44@GMAIL.COM)? sve je dobrodoslo, dijete , energetske vrijednosti...ma sve...HVALA

sve to fino mozes sama nac na netu...npr. kalorijska tablica na http://www.kondicijskitreningsportasa.c ... irnica.jpg, http://www.turbo-kuvar.com/kalorijska%20tabela.pdf itd....
bucka

PostPostao/la dijeta dana uto stu 10, 2009 7:17 pm

Ja sam imao jednu knjigu u pdf formatu gdje su opisane sve namirnice i njihova prijednost, pa kad je nađem gdje je uploadat ću je na forum
dijeta

Natrag na Namirnice, ishrana

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.