Pretili Amerikanci

Liposukcija, korekcije ovoga ili onoga :)

Pretili Amerikanci

PostPostao/la Zmaja dana sub ruj 27, 2008 4:18 pm

Ako je itko gledao Oprah show nedavno mogli ste vidjet najnoviju metodu ''spasavanja'' pretilih Amerikanaca, pogotovo djece. Operacija je poznata pod terminom ''zaobilazenje zeluca''. Naime, rijec je o tim ljudima koji imaju od 30 na vise kilograma masnog tkiva viska. Zeludac sam po semi zapremljuje 700mL hranjivih tvari. Pogodan je rastezanju i skupljanju. U njemu prisutna HCl (klorovodicna kiselina) pomaze razgradnji hrane, kada je pretrpan ta se kiselina dize uz jednjak i dogadja se povracanje, a kada je prazan ta kiselina stvara zgaravice. Zato se uvijek kaze napola prazan (napola pun) zeludac je sretan zeludac. Kod takvih ljudi, zeludac se zna rastegnuti toliko da u njega stane i do 4kg hrane. Stoga se jednostavnim kirurskim zahvatom zeludac rascijepi na manji dio odmah poslije ulaza jednjaka u zeludac od onog veceg sto je polozen u trbusnoj supljini. Na kraju zeluca nastavlja se dvanaesnik i tanko crijevo. Sto se zapravo napravi? Na onaj mali komadic zeluca se ''prispoji'' tanko crijevo koje je prethodno ''otkinuto'' sa kraja zeluca i to prakticki postaje novi umanjen i do 6 puta zeludac. U njega nakon operacije stane svega 6 boba grozdja, u protivnom dolazi odmah do povracanja uzete hrane jer je to dio zeluca koji se najmanje rasteze. Rezultati ove operacije su iznimno dobri. Ima slucajeva koji su od pretilosti izazvane sa 40kg viska dosli na idealnu tezinu za manje od godine dana. I sto je najbolje, takvi se slucajevi ne mogu vratiti na prethodno stanje.
Ako itko zna nekakav slican operativni zahvat slobodno pisite, ili ako imate nesto nadodat na ovo sto sam ja napisala.
Pozdrav!
Zmaja

Re: Pretili Amerikanci

PostPostao/la maja dana sub ruj 27, 2008 7:54 pm

haj,bas sam danas gledala neku emisije,neka je isla smanjiti zeludac i prvih 4 tjedna je jela nekakvu kasicu kao za bebe,za 1 mj je omrsavila 16 kg.u toj emisiji joj je zdravstveno platilo tu operaciju,a rekli su da kosta 12 000€.Ja sam pila anti baby pilule,a cula sam da se i on toga deblja?!U koju ti skolu ides?u dosta toga se razumijes,bar imam takav dojam.da ne ides u medicinsku?
Marijana
maja

PostPostao/la Zmaja dana ned ruj 28, 2008 2:24 pm

maja je napisao/la:haj,bas sam danas gledala neku emisije,neka je isla smanjiti zeludac i prvih 4 tjedna je jela nekakvu kasicu kao za bebe,za 1 mj je omrsavila 16 kg.u toj emisiji joj je zdravstveno platilo tu operaciju,a rekli su da kosta 12 000€.Ja sam pila anti baby pilule,a cula sam da se i on toga deblja?!U koju ti skolu ides?u dosta toga se razumijes,bar imam takav dojam.da ne ides u medicinsku?

Ne idem u medicinsku jer tog smjera nema u mom gradu, pa idem opcu gimnaziju,sad sam zadnja godina. Oduvijek me je zanimala biologija pa citam dosta literature koja mi nije predvidjena za skolu...:)
A sto se tice anti baby pilula, to su jednostavno tablete koje sadrzavaju spolne hormone poput estrogena. Te ti pilule omogucavaju da nemas ovulaciju. Ja sam osobno protiv takve vrste zastite, jer ako je tvoje tijelo zdravo, pogotovo ako imas uredan ciklus i uredne ovulacije, dodatno uzimanje hormona se moze manifestirati na druge dijelove tijela kao vrlo lose. Cula si vjerovatno za Yasmin tablete koje su uzrokovale plucne embolije od kojih su djevojke umirale. Opcenito u zdravo tijelo unositi vise hormona koje samo proizvodi u zelji da se onemoguci trudnoca je bez veze. Druga stvar ako su nekome ti hormoni potrebni, npr. mnogi sportasi uzimaju hormone za stitnjacu u obliku tableta, kao sto to rade Janica Kostelic i Blanka Vlasic, jer njihova stitnjaca nepravilno radi i imali su operacije. Od anti baby pilula se voda zadrzava u tijelu te time tijelo ''buja''. Neke zene su znale iskusit pretjeranu dlakavost, pojavljivanje akni (iako u uputku kaze da pilule sprjecavaju pojavu akni) itd. Uglavnom, kako ti ja kazem, ako si sa muskarcem koji se ne zna kontrolirat bolje ne bit sa njim nego sebe trovat hormonima. Naposlijetku, ti se debljas, ti ostajes trudna, ti imas nuspojave od toga. Covjece, na sto su sve zene spremne radi muskaraca.... Broji plodne i neplodne dane, zastiti se prezervativom i vodi ljubav par puta mjesecno a ne ko zivotinja svaki dan i sve ce bit super,hehehehe:) Ma, ima i drugih stvari osim obicnog sexa....da se ljudi znaju opustit i zabavit, vjeruj mi da bi bilo sve manje vjencanja uzrokovanih trudnocama...
Zmaja

PostPostao/la maja dana ned ruj 28, 2008 11:21 pm

haj,ha...cekaj da razmislim,svasta si napisala.da,to sa sexom ne mora biti svaki dan i to,e ja sam ti udana i moram izvrsavati bracne duznosti,a da muzu spomenem to jednom mjesecno,ne vjerujem da bi se slozio,ali i to trosi kalorije.a primala sam inekciju protiv trudnoce,ona stiti 3 mjeseca,ali ne svida mi se jer ne dobijem mjesecnicu nikako,ah da i zato moram ginekologu,vec par mj nisam dobila.a prezervative moj muz mrzi,ma ostavimo se toga,to i nije tako bitno.a znas li nesto o tome:ja trebam omrsaviti 60 kg,ma da je meni 30 bila bi ja sretna,ali muci me koza,naravno grudi ce se totalno smanjiti,a koza opustiti?kako pomoci,a znam sta ces reci:SPORT.da to znam,ali da li sport moze pomosi da se koza 100% vratiIili imas kakav drugi savijet?
Marijana
maja

PostPostao/la Zmaja dana uto ruj 30, 2008 11:32 am

maja je napisao/la:haj,ha...cekaj da razmislim,svasta si napisala.da,to sa sexom ne mora biti svaki dan i to,e ja sam ti udana i moram izvrsavati bracne duznosti,a da muzu spomenem to jednom mjesecno,ne vjerujem da bi se slozio,ali i to trosi kalorije.a primala sam inekciju protiv trudnoce,ona stiti 3 mjeseca,ali ne svida mi se jer ne dobijem mjesecnicu nikako,ah da i zato moram ginekologu,vec par mj nisam dobila.a prezervative moj muz mrzi,ma ostavimo se toga,to i nije tako bitno.a znas li nesto o tome:ja trebam omrsaviti 60 kg,ma da je meni 30 bila bi ja sretna,ali muci me koza,naravno grudi ce se totalno smanjiti,a koza opustiti?kako pomoci,a znam sta ces reci:SPORT.da to znam,ali da li sport moze pomosi da se koza 100% vratiIili imas kakav drugi savijet?

Gledaj, koza je pogodna sirenju i skupljanju, naravno da ce ostat objesena ako budes samo na dijeti a ne budes nista radila sa tijelom. Ako imas toliko viska, ne trebas se ti ubijat od tjelovjezbe, moras samo dok si a dijeti svaki se dan oznojit jer ce to potaknit tvoje misice a oni ce potaknit kozu. Mozda postoje i nekakve kreme, ali sve je to vrlo nestabilno. Vratit ce se koza sigurno jer je vezana sa misicima, ovako preko masnog tkiva. I kako se ono bude povlacilo koza ce se povlacit prema misicima i tako zatezat.
Zmaja

PostPostao/la maja dana uto ruj 30, 2008 8:09 pm

ako budem sa tom mesnom dijetom tako brzo mrsavila upisati cu se na fitnes,ustvari necu sramota me tamo su svi mrsavi.a imam sobni bicikli i na njemu sat vremena i setam 2 sata sa malom,a sta bi jos mogla?imas ideju?
Marijana
maja

PostPostao/la Zmaja dana sri lis 01, 2008 5:04 pm

maja je napisao/la:ako budem sa tom mesnom dijetom tako brzo mrsavila upisati cu se na fitnes,ustvari necu sramota me tamo su svi mrsavi.a imam sobni bicikli i na njemu sat vremena i setam 2 sata sa malom,a sta bi jos mogla?imas ideju?

Hej, to ti je sasvim dovoljno, kazem ti, samo da se oznojis da ti fino kapa sa svih strana:) A setnja prirodom je uvijek dobra:)
Zmaja

PostPostao/la maja dana sri lis 01, 2008 7:15 pm

evo ja se smijem kako si napisala setnja prirodom je dobra,ma kakva priroda,same zgradurine oko mene!ali odem ja u park i do Dunava pa eto vidim i prirodu.
Marijana
maja

PostPostao/la palačinka dana pet lis 03, 2008 11:52 am

maja je napisao/la:ako budem sa tom mesnom dijetom tako brzo mrsavila upisati cu se na fitnes,ustvari necu sramota me tamo su svi mrsavi.a imam sobni bicikli i na njemu sat vremena i setam 2 sata sa malom,a sta bi jos mogla?imas ideju?

Šta te ima bit sramota!?? Samo nemoj odustati. Mislim da ćeš tamo (na fitnessu) bit glavna faca kad nakon par mjeseci ljudi počnu primječivati kako si sve tanja i tanja... ;)
Ali dobro kaže Zmaja. Bicikliranje i ta šetnja je sasvim dovoljna. Još promijeni VRIJEME papanja i ići će to.
p.s. Ja navijam za naaas!!!
Sad kad sam vas pročitala ovdje, mislim da od sutra krečem na trčkaranje. Ujutro sam "na terenu".
palačinka

Natrag na Plastična kirurgija

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.