Dijeta
Dijeta

Početna
Atkinsova dijeta
UN dijeta
Pritkinova dijeta
Mjesečeva dijeta
Kupus dijeta
Dukan dijeta
Medicinska dijeta
Po krvnim grupama
Limun dijeta
Banana dijeta
Dijeta 9 kg

Kupus dijeta

Kupus dijeta je sedmodnevna dijeta ali se može i produžavati. Pobornici ove dijete tvrde da ako se pridržavaš dijete, očistit ćes svoje tjelo od nečistoća, i osjećat ćes se bolje nego prije.
Poslije samo sedam dana, ne samo što ćeš izgubiti kilažu, već ćes biti i pun energije.

Ova dijeta brzo sagorijeva masnoću i tajna je u tome da će više da sagori kalorija, nego što će biti unešeno.Ova dijeta strogo zabranjuje alkohol! Moraš prestati sa dijetom najmanje 24 sata prije nego počnes da piješ alkoholna pića.

Skuvati juhu od:
  • 5 velikih glavica luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 ili 2 konzerve cijelog paradajza
  • 1 svezanj celera
  • 1 velika glavica kupusa
  • 1 pakovanje smjese za juhu koja sadrži leće, žito, ječam i suvi grašak

Posoliti, pobiberiti, staviti peršun, a po želji mogu i ljute paprike. Zaliti vodom da pokrije i kuhati dok povrće ne smekša.

Ova juha se može jesti kad god osjećas glad i koliko god hoćeš. Neki tvrde da što više jedeš, više ćeš da smršaš. Uz ovu juhu možes još da jedeš sljedeće:

PRVI DAN
Sve vrste voća osim banana. Lubenice i dinje imaju manje kalorija od ostalog voća. Jedi samo juhu i voće. Za piće može nezaslađen čaj, nezaslađenu crnu kava, voda.

DRUGI DAN
Svo povrće. Jedi koliko hoćeš da nisi gladan. Pokušaj da jedeš lisnato povrće, a izbjegavaj grašak, kukuruz... Za večeru možeš pojesti jedna veliki pečenim krumpir na maslacu. NE JEDI VOĆE. Ne zaboravi da jedeš i juhu najmanje jednom.

TREĆI DAN
Jedi juhu, voće, povrće koliko hoćes. Nemoj da jedeš krumpir kao jučer.

Ako ste se pridržavali uputa, trebalo da ste zgubili 2-3 kilograma.

ČETVRTI DAN
Pojedi do 3 banane u toku dana, juhu, i pij nemasno mlijeko koliko hoces. Banane imaju puno kalorija i ugljikohidrata, a takodje i mlijeko, i ovaj dan tvoje tijelo će trebati kalorije i ugljikohidrate. NEZABORAVI DA JEDES JUHU.

PETI DAN
Govedina i paradajz. Možes da pojedeš 300-600 grama govedine i da pojedeš do 6 komada paradajza. Pokušaj da piješ 6-8 caša vode da ispereš mokraćnu kiselinu iz tijela. Ponovo napominjemo da ne zaboraviš jesti juhu bar jednom dnevno.

ŠESTI DAN
Govedina i povrće. Mozes da jedeš koliko hoceš govedine i povrća. Juha kao i svaki dan.

SEDMI DAN
Smeđu rižu i povrće. Pij nezaslađen voćni sok. Možes da jedeš koliko hoćes riže i povrća. Obavezno jedi i juhu.

Na kraju sedmog dana, ako si se pridržavao uputa izgubit ćes 4-7 kilograma. Ako si izgubio više od 7 kilograma, pauziraj sa dijetom dva dana prije nego počnes ispočetka.

Pošto svako ima drugačiji probavni sistem, ova dijeta neće imati na svakoga isti efekat. Poslije trećeg dana vidjet ces da imas više energije.

STROGO ZABRANJENO: Kruh, alkohol, pića na bazi uglikohidrata (uključivo sa dijetalnim sokovima)

UZIMAJ: vodu, nezasladjene čajeva, crnu kavu, nezaslađene voćnih sokove i nemasno mljeka.

Tvrdi se da lijekovi neće štetno djelovati u toku ove dijete.

www.dijeta123.com
Sve tekstovi na ovom websiteu su informativne prirode. Prije i u toku svake dijete neophodno je posavjetovati se sa liječnikom.