Dijeta
Dijeta

Početna
Atkinsova dijeta
UN dijeta
Pritkinova dijeta
Mjesečeva dijeta
Kupus dijeta
Dukan dijeta
Medicinska dijeta
Po krvnim grupama
Limun dijeta
Banana dijeta
Dijeta 9 kg

Mesna dijeta

Visokoproteinska ili mesna dijeta dozvoljava vrlo visok unos proteina, a smanjenje ugljikohidrata na minimum.

Za dijetu ne postoje posebni recepti, samo je važno hraniti se isključivo mesnim namirnicama i izbjegavati sve ostalo, pa čak i povrće i voće. Nedostatak vitamina nadomješćuje se vitaminskim tabletama. Meso je dopušteno pripremati na sve načine (prženje, kuhanje, pečenje) sve dok se dodaju isključivo začini koji u sebi ne sadrže ugljikohidrate.

Naziv ove dijete malo zbunjuje jer je za meso vezana predstava da dovodi do povećanja težine međutim glavni krivci za gojaznost su ugljikohidrati i masti, a naročito ako se unose u većim količinama zajedno sa mesom. Mesna dijeta nije dijeta koja će vrlo brzo smanjiti kilograme, čak se kod nekih osoba u prvim danima držanja mesne dijete dogodi da se kilaža poveća, ali o tome ne treba brinuti jer kad salo počne da se topi ako budete uporni za mjesec dana bi trebalo da skoro u potpunosti ostanete bez njega (mada zavisi koliko ga sada imate).

Mesna dijeta nije dijeta koja je pre svega usmjerena na skidanje kilograma već na smanjenje u centimetrima. Mišićno tkivo je tri puta teže od sala pa se ne trebate brinuti oko toga koliko ste kilograma izgubili pomoću mesne dijete - rezultate mjerite u obimu struka. Prije početka mesne dijete izmjerite obim svih mjesta na tijelu sa naslagama sala i posle mjesec dana bićete veoma zadovoljni. Za vaš izgled i zdravlje je mnogo bitnije da nemate salo od toga koliko kilograma imate.
Salo na stomaku je najupornije i i teško ga je u potpunosti skinuti samo dijetom već su neophodne i vježbe za trbušnjake.

Mesna dijeta ishrana:
Za mesnu dijetu nisu potrebni posebni recepti i strogo određene tablice ishrane.
Možete spremati sve vrste mesa: ribu,piletinu,junetinu, ćuretinu i nemasne delove svinjetine (kremenadla, ostale izbjegavajte).
Meso možete peći, kuvati, pržiti ili spremati na bilo koji način.
Mesna dijeta neće biti toliko efikasna ako koristite i mesne prerađevine: pljeskavice, kobasice, viršle, salame ... jer one sadrže velike količine raznih dodataka, delova masnih tkiva i iznutrica.
Tokom mesne dijete možete koristiti voće i povrće u veoma malim količinama zbog unosa vitamina i minerala mada neki preporučuju da se sve to zameni vitaminskim tabletama.
Voćne sokove, gazirane napitke i pivo zaboravite!
Možete piti nezaslađene čajeve i kavu bez šećera.

I za kraj ono što je nekima najteže: Morate se navići na obroke bez kruha jer je on jedan od najvećih krivaca za vaše naslage sala!
Kad prekinete mesnu dijetu biće vam lakše da jedete sa veoma malo kruha jer ako nastavite po starom salo će se vratiti.


www.dijeta123.com
Sve tekstovi na ovom websiteu su informativne prirode. Prije i u toku svake dijete neophodno je posavjetovati se sa liječnikom.